Aula d'una escola

El Ministeri d’Educació estudia amb les comunitats autònomes la tornada a les escoles el mes de setembre amb mesures de seguretat sanitària en el cas que no es puguin fer grups de més 15 alumnes per aula.

La ministra Isabel Celaá va explicar en una entrevista a l”Heraldo de Aragón’ que si no hi ha vacuna, les escoles tindran la meitat d’alumnes a les aules. També va recordar que no hi ha data concreta per a l’inici del curs al setembre. En el cas de Catalunya, seria Educació qui en fixaria el calendari amb el requisit d’establir els 175 dies d’escolarització obligatòria.

Celaá va explicar que la reobertura de centres educatius està prevista en la fase 2 del pla de desescalada proposat pel Govern espanyol. Un cop s’arribi a aquesta fase, els estudiants de batxillerat i quart d’ESO podrien tornar a fer classes de repàs.

La Generalitat, pendent de dissenyar el curs escolar 2020-2021

Pendents de conèixer com engegarà el curs escolar el mes de setembre, la Generalitat planteja canviar alguns horaris i avançar l’hora de dinar. Una de les propostes és fer classe de 9 a 12 h i de 14 a 16 h, de manera que s’escurça i s’avança l’hora de dinar i s’avança igualment mitja hora la finalització de l’horari lectiu. Tampoc no es coneixen més detalls de la preinscripció escolar per al curs 2020-2021.