fórmula 1 passeig Gràcia
Foto: Aina Martí

El “show road” de la Fórmula 1 a Barcelona va aplegar aquest dimecres 38.000 persones al passeig de Gràcia. L’esdeveniment s’ha fet amb motiu del Gran Premi d’Espanya del campionat mundial de l’especialitat, que se celebrarà aquest cap de setmana al circuit de Montmeló.

Aquesta és la primera vegada que Barcelona acull un espectacle d’aquest tipus, després que l’any passat es fes un esdeveniment de caire similar a Madrid enmig de les negociacions de les autoritats madrilenyes per aconseguir que l’F1 organitzi un Gran Premi allà. Tot i les veus crítiques amb el xou — centenars de persones s’hi van manifestar en contra— l’esdeveniment va permetre veure de prop vehicles que habitualment només trepitgen circuits professionals. Aquest és un recull de les imatges més destacades del xou.

Durant diverses hores els vehicles van circular pel centre de la ciutat, fet que va comportar haver de tallar carrers, alguns dels quals són vies principals. Aquest dijous, a les 6 h, la circulació de vehicles i de vianants ja ha quedat normalitzada.