Convé que continuï plovent, tal com ha explicat Enrique Velasco, cap del Departament de Gestió de Recursos Hídrics de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). Segons ha dit a ‘El matí de Barcelona’, “l’any passat, i els darrers anys per aquestes dates, els pantans es trobaven força més plens que enguany”. La causa principal n’és la manca de pluges dels darrers mesos, però també la calor de l’estiu -que ha afavorit més demanda d’aigua-, més evaporació per part dels boscos, ja que han retingut més l’aigua abans que pogués anar a parar als rius.

Aquesta setmana, segons les dades de les estacions del Servei Meteorològic de Catalunya, s’han totalitzat fins a 120 litres per metre quadrat a Gisclareny, a la capçalera del Llobregat, 160 litres a Setcases o 161 a Queralbs, a la del Ter-Freser. Velasco ha explicat, en aquest sentit, que fins dijous al matí els embassaments del sistema Ter-Llobregat ja havien guanyat 13 hectòmetres cúbics d’aigua, sis dels quals els havia rebut el pantà de la Baells (Berguedà). Es tracta, en qualsevol cas, d’una bona notícia, tot i que en conjunt no suposa pas una “entrada rècord d’aigua”. La situació “ha millorat, però no és excel·lent”, ha expressat el tècnic de l’ACA.

Les reserves actuals són bones, però per saber si són suficients de cara a l’estiu caldrà estar pendents de com evolucionen les precipitacions al llarg dels pròxims mesos, especialment a la primavera, ja que és quan més se solen omplir els embassaments que abasteixen d’aigua la ciutat de Barcelona. Enrique Velasco, finalment, ha insistit en el missatge que, “tant si plou, com si no ho fa, convé sempre que com a usuari s’adoptin mesures d’estalvi d’aigua”.

A continuació podeu escoltar l’entrevista sencera realitzada dijous al matí  ‘El matí de Barcelona’, a BTV Ràdio: