(ACN) USTEC ha encetat el curs impulsant la campanya “Dignifiquem la nostra professió” per enviar el missatge que la seva tasca és imprescindible i que està “poc reconeguda, poc valorada i poc remunerada”. Davant d’això, ha reclamat millores salarials i més reconeixement per evitar que la gent “abandoni” la professió, en un context de manca de docents en algunes especialitats. Ha lamentat també que treballen “ofegats” per la burocràcia i ha confiat que el pla de desburocratizació anunciat per Educació permeti millorar en aquest àmbit.
D’altra banda, ha insistit a reclamar la derogació del decret de plantilles i direccions, ja que ha lamentat que impliquen la tria de personal “a dit” i la pèrdua de poder dels claustres. De fet, USTEC ha celebrat l’acte a les portes de l’Institut Milà i Fontanals de Barcelona, per denunciar que la direcció ha decidit “no donar continuïtat a 10 persones sense cap motiu de pes” i que això ha estat possible per aquests decrets.
Per acabar, la portaveu no ha descartat cap mecanisme, incloses les mobilitzacions, per fer reclamar les seves demandes si veuen que no obtenen de l’Administració allò que esperen.
Rebutgen la “intromissió” de l’OCDE en l’educació
El sindicat ha rebutjat la “intromissió” de l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) en l’àmbit educatiu. D’aquest manera, ha criticat la intenció del govern d’arribar a un acord amb aquesta organització per millorar els resultats educatius.
La portaveu d’USTEC, Iolanda Segura, ha valorat que l’OCDE no treballa en clau pedagògica sinó empresarial. “No considerem que hagi de ser el món empresarial qui dictamini quins han de ser els objectius de l’educació”, ha manifestat. Segura ha fet aquestes declaracions en el marc de la posada en marxa d’una campanya per reclamar la “dignificació” de la professió docent, amb millores salarials i més recursos per al sistema.