Els guies del Museu Marítim no han parat de treballar durant tota la tarda. Milers de persones han aprofitat la jornada de portes obertes per veure de prop la remodelació de les Drassanes Reials. Unes obres que van començar el 1986. L'última fase, però, ha estat la més important i ha durat tres anys. S'ha remodelat l'espai de les grans naus amb un cost de 17 milions d'euros. Prop de 9.000 metres quadrats en els quals s'ha fet una coberta nova i on s'ha instal·lat climatització. El resultat ha impressionat molts visitants. JOAN CASALS "Fantàstic, nosaltres no ho coneixíem i és un espai fabulós" MERCÉ GÜELL "Molt bé, molt interessant. feia falta, estava molt abandonat tot això" IGNASI DALTÉS "M'agrada molt, és molt bonic. Trobo que ho han aconseguit molt bé" FELIPE LLORENTE "Lo importante es que lo mantengan y generen riqueza" Les obres també han suposat noves troballes arqueològiques com les restes d'una necròpolis romana de gran rellevància històrica. De moment aquest espai estarà buit. A finals de 2014 s'hi instal·larà l'exposició permanent del futur Museu Marítim de Barcelona. "I un dels atractius de la jornada de portes obertes ha estat el portal de Santa Madrona. Feia 20 anys que aquest accés a les Drassanes Reials desde l'Avinguda del Paral·lel estava tancat". També es podrà visitar demà a partir de les 10 del matí i fins a les vuit del vespre.

Les obres de remodelació de les Drassanes Reials, un dels edificis de construcció naval més importants de la Mediterrània,  van començar l’any 1986. S’han executat en diferents fases, però la més rellevant n’és l’última, que ha suposat el tancament de l’espai de les grans naus durant tres anys i un cost de 17.000 milions d’euros. De moment aquest espai estarà buit, però està previst que a finals de l’any que ve s’hi instal·li l’exposició permanent del futur Museu Marítim de Barcelona. Un espai que vol convertir-se en un centre de referència mundial del patrimoni marítim.

Durant les obres també s’ha rehabilitat el Portal de la Pau, la Casa del Governador, la Casa del Manteniment i els contraforts de l’avinguda de les Drassanes.

La jornada de portes obertes es farà durant tot el cap de setmana. Una oportunitat per veure obert el Portal de Santa Madrona. Feia 20 anys que aquest accés a les Drassanes Reials des de l’avinguda del Paral·lel estava tancat.