El Parc de la Ciutadella, a tocar de l'Estació de França, ha estat, com cada any, el punt de sortida de la cavalcada. Alguns hi han arribat ben d'hora per no perdre's cap rei. Cap a tres quarts de set, finalment la rua ha començat. La primera a desfilar ha estat la carrossa de la patge Estel i el seu seguici. Els que ho han deixat per a última hora han pogut aprofitar per fer entrega de la carta als Reis. Aquest any els han demanat de tot. Entre els espectadors molts nervis, i molta emoció. Finalment, però, i després de molt esperar, ha arribat la primera carrossa reial, la del rei Melcior. Aquest any han participat a la cavalcada 13 carrosses i prop de 1.000 persones entre ballarins, patges i voluntaris, que han desfilat pels prop de cinc quilòmetres de recorregut. Després de prop d'una hora d'espectacle i gairebé un quilòmetre de recorregut, tancava la rua la carrossa del carbó, la que tothom espera que demà, li passi de llarg. L'ocasió s'ho mereix, i per això, la cavalcada d'aquest any ha estat plena de novetats. Guiant el camí de Ses Majestats, l'estrella d'Orient seguida de ben a prop de planetes, estels i, sobretot, de molts caramels. Mentre els emissaris reials anaven enumerant els regals, animals articulats de totes les espècies els anaven transportant. Alguns, era la primera vegada que desfilaven, com la girafa Samba. Els tres Reis, preveient una nit ben forta de feina, han renovat el seu vestuari. Fins i tot, les corones de Melcior i Gaspar són totalment noves. A banda, però, de les novetats en el vestuari de Ses Majestats els Reis Mags, aquest any la cavalcada és més tecnològica que mai, amb un munt de novetats 2.0 per als més petits. La gran novetat, aquesta: una desena de patges reials han modernitzat la manera de recollir els regals, enregistrant els desitjos dels més petits amb aquestes tauletes. Una altra de les novetats tecnològiques és el nou sistema d'il·luminació gràcies a la tecnologia LED, més econòmica i que permet realitzar aquests efectes artístics. I tot i que aquests busos de moderns en tenen ben poc, s'han reconvertit en la nova fàbrica de caramels. Això sí, en aquesta nit de Reis, res millor que aquesta nova comparsa, amb sis llits gegants per convidar els més petits a anar a dormir d'hora.

La rua ha sortit a tres quarts de set del Parc de la Ciutadella i ha desfilat pels carrers del centre, pujant per la via Laietana fins a les places d’Urquinaona, Catalunya i Universistat. Després ha enfilat pel carrer de Sepúlveda fins a la plaça d’Espanya, una novetat en el recorregut d’enguany. Una altra novetat és que per primera vegada la Font Màgica de Montjuïc s’ha sincronitzat amb la música de la cavalcada, que ha acabat en aquest punt de la ciutat.

Al llarg del recorregut s’hi han pogut veure els seguicis dels tres reis, encapçalats per la patge Estel i el patge Gregori, que han recollit les cartes dels nens que encara no les havien enviat. A més de les carrosses, han participat a la cavalcada la girafa Samba i la seva mare, Twiga, els elefants de Baltasar i centenars de ballarins.

La cavalcada d’aquest any ha estat la més tecnològica que s’ha fet mai a la ciutat, amb la incorporació de tauletes tàctils per recollir els desitjos dels nens i il·luminació LED en les carrosses.