EMMA BASAGANYA "Pel futur dels nostres fills. Els que ens han precedit han lluitat molt per aconseguir el que tenim i no ho podem deixar perdre" Són molts els motius que han portat avui milers de persones a sortir al carrer. Consideren que la reforma laboral recentment aprovada i la política de retallades, tant del Govern espanyol, com del català no ajudaran a crear feina. Tot el contrari. JOSÉ CORTES "No favorece nada a los trabajadores. Absolutamente nada. Porque una persona que esté 9 dias de baja, ya la pueden despedir con 20 dias por año" EUSEBIO MURCIANO "El despido por un beso, antes y ahora por una patada en el culo. Y etcétera, etcétera." FRANCIS PINSMAYE "Esto va a generar para mí, más despidos que otra cosa" A la manifestació d'avui també hem vist molts col·lectius de treballadors afectats per expedients de regulació a les seves empreses. És el cas, per exemple dels treballadors de Derbi. JOAN INOU, treballador de Derbi "Som un centre productiu dels millors d'Europa i per raons polítiques el grup Piaggo s'endú la producció a Itàlia" Els treballadors de l'empresa Prenatal també s'han manifestat. Asseguren que l'empresa té previst tancar algunes de les 90 botigues que té a Espanya. CARLA MARTÍNEZ, treballadora de Prénatal "Estamos afectadas 285 familias con niños, embarazadas y que nos vamos a la calle. Estamos luchano por una indemnización justa" Enmig d'un ambient festiu, la majoria dels manifestants han assegurat que donaran suport la vaga general prevista per al 29 de març. PERE NAVARRO, primer secretari del PSC "El que cal és que la gent perdi la por, que la gent recuperi l'esperança i que la gent opini i que la gent s'expressi. I avui, com fa quinze dies, la gent s'està expressant, està explicant que aquesta no és la solució que necessitem al nostre país. Que cal que els govern d'Espanya i el de Catalunya -que els partits que han aprovat aquesta reforma laboral- s'asseguin amb els sindicats, cal que negociin, cal que dialoguin i cal que evitin la vaga general." JOAN HERRERA, secretari general d'ICV "El 29 és sobretot un espai per a l'esperança, un espai perquè no ens passin per damunt. Per això és tan important en definitiva que la vaga general del dia 29 vagi bé i que tothom, el 99% de la gent que no representa l'economia especulativa, surti al carrer i digui no en definitiva a aquesta manera tan disparatada de sortir de la crisi que ens està enfonsant encara més." ORIOL JUNQUERAS, president d'ERC "La societat catalana està molt preocupada per la situació econòmica en què viu. A finals d'aquest any tindrem uns 900.000 aturats, uns 2 milions d'aturats en el conjunt dels països catalans. Per tant, és evident que tenim moltes raons per estar molt preocupats. Aquesta preocupació s'hi afegeix la decisió del govern de tirar endavant una reforma laboral que nosaltres estem convençuts que és injusta i que és ineficaç."

La manifestació, organitzada per UGT, CCOO i USOC, ha començat a les 12.30 h i ha arribat al passeig de Gràcia amb plaça de Catalunya, on s’ha fet un minut de silenci per les víctimes de l’11-M i la lectura del manifest. Els líders sindicals de CCOO, UGT i USOC de Catalunya han encapçalat la manifestació, en què també han participat representants de PSC, ERC i ICV. CCOO i UGT han convocat manifestacions en 60 ciutats de l’Estat espanyol.

Es tracta de la tercera jornada de protesta en contra de la reforma laboral. El 19 de febrer, els sindicats van aplegar 400.000 persones, segons els organitzadors, en una manifestació pel centre de la ciutat, 30.000 segons la Guàrdia Urbana. I el 29 de febrer es va organitzar una protesta en el marc d’una convocatòria europea per demanar alternatives a les polítiques d’austeritat que demana la Unió Europea.

“Els banquers són uns delinqüents”. Amb aquest lema, una cinquantena de persones afectades per les participacions preferents, s’han unit a la protesta i s’han situat a la capçalera de la manifestació.