JOSEP MARIA ÀLVAREZ, secretari general d'UGT Catalunya "Hem d'acabar amb aquestes polítiques d'austeritat, que són la ruïna i que estan portant a Europa a l'atur milers i centenars de milers de treballadors i treballadores, també a casa nostra." JOAN CARLES GALLEGO, secretari general de CCOO Catalunya "Cal una Europa diferent, una Europa social, una Europa que inverteixi en infraestructures sostenibles, que creï ocupació. Ocupació juvenil i de qualitat. Que aposti per la gent, pels drets socials, de salut, d'educació, una altra Europa on el Banc Central Europeu tingui un altre paper. Som aquí avui per això."

La manifestació estava convocada per la Confederació Europea de Sindicats (CES) als 27 països de la Unió Europea, i s’ha fet simultàniament en més de 30 ciutats de tot l’estat. Sota el lema “Ja n’hi ha prou. Per l’Europa social” la manifestació ha baixat per la via Laietana.

Els líders de CCOO, Joan Carles Gallego, i d’UGT, Josep Maria Àlvarez, han fixat el 9 de març com a data per decidir si es convoca o no una vaga general sobre la reforma laboral, que un dia abans s’ha de debatre al Congrés dels Diputats. Àlvarez demana “acabar amb les polítiques d’austeritat, que són una ruïna”, mentre que Gallego ha apostat per construir una “Europa social que creï ocupació”.