Menjar, beure, artesania i música. Així és com milers d'equatorians celebren avui la seva festa nacional. JUAN TORRES Al llarg de tot el dia, tots han recordat la cultura i les tradicions de la seva pàtria. CARLA ULLOA Venimos para recordar nuestras tradiciones... Però no només els residents a Barcelona, també han estat molts els qui han vingut de fora per gaudir d'aquest dia especial. La festa nacional de l'Equador fa cinc anys que se celebra a la ciutat. Un dia que commemora els 203 anys de la independència del país.

La festa ha començat a les 13 h, amb una hora de retard, i està previst que acabi a les 23 h de la nit. Els 35.000 assitents que esperen rebre al districte de Sant Martí podran gaudir de música i gastronomia tradicional i activitats per a tota la família. Es preveu que la major assistència de públic s’acosti al recinte a la tarda.

Els equatorians residents a Catalunya estan avui de celebració. Commemoren el Dia Nacional del seu país. Ho han fet amb una festa al Fòrum, per on es calcula que hi han passat prop de 35.000 persones. Els actes continuaran fins a les 11 de la nit.