Els sindicats van anunciar una tardor calenta i aquest diumenge han actuat en conseqüència. A la manifestació d'aquest matí hi han participat treballadors del sector sanitari, famílies en defensa de l'educació pública i joves que rebutgen marxar a l'estranger. Avui tenien clar perquè han sortit al carrer. ISMAEL GARCIA "Jo crec que el que és realment important que ens estem jugant avui aquí a les escoles dels nostres fills." ALAN "Perquè hem de fer pinya aquí. Si ens comencem a dissoldre i sortim tots d'aquí aquest país no tirarà endavant. Si nosaltres som el futur, doncs crec que la idea seria quedar-nos aquí i intentar construir el nostre futur aquí." Sobre la taula hi ha una possible convocatòria de vaga general al novembre. Si es fa, no serà només aquí. La Plataforma Prou Retallades s'està coordinant amb sindicats i organitzacions europees. JOSEP MARIA ÁLVAREZ, secretari general d'UGT Catalunya "Jo crec que si el govern continua amb les seves polítiques la vaga està cantada. Quan? Això depèn. Nosaltres volem una vaga que sigui el més europea possible." JOAN CARLES GALLEGO, secretari general CCOO Catalunya "Si serà en campanya electoral o no, no ho sabem. No és el nostre problema, per entendre'ns. El nostre problema és garantir que la vaga sigui un èxit de participació i pugui incidir en els debats polítics que hi ha en el nostre país i incidir en canviar els pressupostos." De fet, tant PSC com ICV han afirmat que coincideixen amb els motius que portarien a la convocatòria d'una vaga general.

Avui és el Dia Mundial del Treball Digne i milers de treballadors han sortit al carrer per demanar no només condicions laborals dignes, sinó també el manteniment dels serveis públics. Els sindicats han convocat manifestacions en una seixantena de ciutats espanyoles contra les retallades previstes als Pressupostos Generals de l’Estat, actualment en tràmit parlamentari. A Barcelona també s’han cridat consignes en contra dels ajustos pressupostaris de la Generalitat sobre l’educació i la sanitat.

Els líders sindicals de CCOO i UGT, Joan Carles Gallego i Josep Maria Álvarez, han tornat a repetir que la vaga general està més a prop que no pas lluny i que ja han iniciat converses amb els sindicats europeus perquè la convocatòria sigui, aquest cop, més unitària que mai arreu del continent.