Més d’un miler de persones contràries a la vacunació i a la seva obligatorietat s’han manifestat aquest diumenge al matí al centre de Barcelona. Segons dades de la Guàrdia Urbana 1.100 persones han participat a la protesta. La marxa s’ha iniciat als jardinets de Gràcia, punt d’inici de la convocatòria, i ha recorregut el Passeig de Gràcia fins arribar a la plaça de Catalunya.

El missatge més habitual és que les restriccions tenen voluntat de control social

Entre les consignes més habituals s’han pogut llegir pancartes que apuntaven a que les restriccions obeeixen més a un criteri de control de la societat, que no pas de prevenció de la covid-19. ” Des de quan els polítics s’han preocupat per tu?” es llegeix en un cartell. La pancarta de la capçalera porta el títol: ” Per la llibertat, la pau i els drets humans, Aturem la dictadura sanitària. No va de salut, va de control”.

Una protesta diferent a la que té lloc cada dissabte a Barcelona

Ja fa mesos que grups de persones negacionistes s’ajunten els dissabtes per demanar que s’acabin les restriccions, especialment les que fan referència al passaport covid que obliga a estar vacunat per accedir a espais i activitats socials. No creuen amb la letalitat del virus i acusen als governs de mentir per controlar la població. La manifestació d’aquest diumenge no està vinculada amb aquesta cita setmanal, sinó que té un caràcter independent que reforça el mateix missatge.