Els comerciants que aplega l’Eix Maragall estan desesperats. Expliquen que al mes de maig van tancar un pressupost de 30.000 € amb un instal·lador de llums de Nadal, però que, en el moment de la instal·lació, els va dir que no podria assumir econòmicament part de la instal·lació. És a dir, que el pressupost pactat no era prou com per col·locar llums a tot el passeig. Això ha deixat un tram de gairebé dos quilòmetres farcit de comerços al passeig de Maragall sense enllumenat nadalenc.

El passeig de Maragall, partit en dos

Ara mateix el passeig de Maragall presenta una imatge ben curiosa. Des del carrer de la Indústria fins a l’avinguda dels Quinze, els llums de Nadal funcionen amb normalitat, però des de l’avinguda dels Quinze fins al passeig de la Font d’en Fargues no hi ha un sol llum instal·lat. En plena campanya de Nadal, cabdal per a aquests negocis de barri, els suposa que comercialment estan ben bé a les fosques.

A banda del problema al passeig de Maragall, també s’han quedat sense llums de Nadal el carrer de Sant Antoni Maria Claret i el de Las Navas de Tolosa. Els comerciants calculen que queda pendent d’il·luminar al voltant d’uns dos quilòmetres de carrers.

Ens trobem ara mateix amb mig passeig il·luminat, falten tots els laterals del passeig de Maragall, tot el carrer de Las Navas de Tolosa i el carrer de Sant Antoni Maria Claret”
Mariana Juarez, gerent de l’Eix Maragall

Des de l’associació de comerciants del barri, l’Eix Maragall, encara no entenen com han arribat a aquesta situació. La gerent de l’associació, Mariana Juárez, ho explica d’aquesta manera a betevé. “El 16 de novembre l’instal·lador ens envia una carta dient que no pot posar els llums perquè no li surt a compte tirar el cable elèctric i ens trobem ara mateix amb mig passeig il·luminat, falten tots els laterals del passeig de Maragall, tot el carrer de Las Navas de Tolosa i el carrer de Sant Antoni Maria Claret”.

Socis de l’eix s’han donat de baixa

Una altra de les derivades de la falta d’il·luminació al passeig de Maragall és que fins a cinc socis de l’Eix Maragall s’han donat de baixa de l’associació perquè no els han instal·lat els llums. Per a molts negocis la campanya de Nadal és un dels moments clau per a les vendes i si la llum no acompanya alguns han decidit donar-se de baixa.

Malgrat tot, els comerciants es mostren moderadament optimistes perquè tant des de la direcció de comerç com des de la seu del districte s’han compromès a mitjançar en el problema i esperen que aquest cap de setmana vinent, els llums puguin il·luminar tot el passeig de Maragall.

Notícies del Nadal 2022