La Federació del Metall, la Construcció i Afins de la UGT de Catalunya i la Federació de Construcció i Fusta de CCOO han organitzat tres manifestacions diferents per protestar contra el bloqueig del conveni de la construcció de la província de Barcelona, que suposa la desregularització dels treballadors.

Les manifestacions s’han convocat a la confluència de la Gran Via de les Corts Catalanes amb el passeig de Gràcia i els participants s’han dividit en tres grups, que s’han desplaçat fins a la seu del Gremi de Constructors d’Obres de Barcelona i Comarques, a la Gran Via de les Corts Catalanes, 663; a la seu de l’Associació de Promotors de Barcelona i Província, a l’Avinguda Diagonal, 472, i a la seu de la Cambra Oficial de Contractistes d’Obres de Catalunya, a Passeig de Gràcia, 61.

El bloqueig de la patronal de la construcció afecta 60.000 treballadors. De fet, el conveni col·lectiu porta caducat des de desembre de 2011 i creuen que el desig de la patronal és dilatar les negociacions per no arribar a cap acord i puguin aplicar la reforma laboral actual.