JAUME GUILLEM, farmacèutic i membre de la Plataforma Farma "El tancament d'avui vol simbolitzar el que pot passar a curt tremini. Avui els usuaris no podran retirar els seus medicaments...."

Durant la protesta, els professionals del sector han alertat del risc que impagaments com els que han patit les darreres setmanes desemboquin en la manca d’abastiment de medicines. El portaveu de la plataforma, Jaume Guillem, ha assenyalat en declaracions als mitjans de comunicació, que les farmàcies estan al límit i que, actualment, cobren amb quasi quatre mesos de retard.

La concentració ha tallat el trànsit entre Gran Via i la Rambla de Catalunya durant 10 minuts, abans d’apropar-se a la porta de la conselleria i d’entregar el manifest de la convocatòria. Consignes com ara “som farmacèutics i no recaptadors” s’han repetit durant més d’una hora.

Guillem ha demanat, coincidint amb el Col·legi de Farmacèutics, que cal instaurar un calendari de cobraments per poder organtizar econòmicament els establiments i ha demanat la constitució d’una mesa de diàleg entre el govern, el CatSalut i les farmàcies, que permeti desencallar la situació.