Amb el títol “Roba legal feta per gent il·legal”, el col·lectiu de manters ha posat en marxa la campanya de recaptació de fons a la plataforma Goteo.org. Necessiten un mínim de 20.000 € i, en només un dia, ja n’han obtingut gairebé 5.000 €. La fita és disposar de productes alternatius a les imitacions i aconseguir que el concepte “top manta” tingui valor.

L’objectiu del Sindicat de Venedors Ambulants és obtenir capital suficient per comprar dues màquines de serigrafia, contractar treballadors (manters que actualment són al carrer) i activar la producció de la roba, que fins ara no han pogut engegar amb prou força per manca de recursos econòmics. El centre neuràlgic serà la botiga taller que té el sindicat al carrer de Picalquers, 2 gràcies a l’acord amb la llibreria Veus amb Veu, i on ja disposen d’una màquina de serigrafia.

Disseny de la marca Top Manta

El disseny de la nova línia de moda ja el tenen a punt. Fruit de la col·laboració que han mantingut amb PlayGround Do, han elaborat l’estratègia de marca i els dissenys de les diverses peces. Els manters han rebut formació en moda i tendències de professors i exalumnes de l’escola universitària BAU que s’ha concretat en una línia de productes pròpia, feta amb cotó de comerç just.

Expliquen que des que van presentar el projecte a l’estiu van rebre nombroses peticions de productes Top Manta però no van poder servir als clients per manca de recursos. Mig any després, el projecte d’emprenedoria pren força. Quan estigui en marxa la confecció i la cooperativa estigui activa, també tenen previst destinar un percentatge dels ingressos a acció social, per ajudar els venedors a la manta sense recursos.