Metgessa posant-se un EPI

Mitjançat un comunicat, la Societat Catalana de Medicina Intensiva i Crítica (el sanitaris especialistes en les UCI) ha demanat “prudència, responsabilitat i respecte” a la població, als responsables polítics i als mitjans de comunicació, davant la fi de l’estat d’alarma. Han escrit aquesta carta després de les aglomeracions i les festes al carrer que es van produir aquest cap de setmana, sobretot la nit de dissabte a diumenge, coincidint amb la fi del toc de queda nocturn.

Concretament, els intensivistes demanen respecte pels “pacients que han patit i pateixen la covid-19, per les víctimes, pels familiars i per tot el personal sanitari i no sanitari que encara està a la primera línia” de la lluita contra la pandèmia. En aquest sentit, demanen prudència “perquè la pandèmia encara no ha acabat”, amb milers de persones ingressades als hospitals amb coronavirus i amb ingressos diaris, “que fan que la davallada de llits ocupats sigui molt lenta”.

També reclamen responsabilitat perquè, recorden, encara no s’ha assolit la immunitat de grup, tot i l’avenç de la vacunació, fet que fa necessari mantenir la distància social, el rentat de mans i l’ús de mascareta. Sobre la fi de l’estat d’alarma, asseguren que “una societat madura i responsable no requereix mesures restrictives ni punitives si aplica les recomanacions sanitàries i el sentit comú i pensa en els altres a més d’un mateix“.