En una roda de premsa, el president del Col·legi Oficial de Metges, Miquel Vilardell, ha reclamat que es redefineixi la cartera de serveis en funció de criteris de despesa i efectivitat. Veuen imprescindible que es creï una agència de qualitat independent, que podria descartar algunes prestacions existents i afegir-ne d’altres.

Reclamen també un pla d’Estat per a la salut amb una guia de serveis bàsics igual per a totes les comunitats autònomes. Segons els vicepresident del col·legi, Jaume Padrós, seria similar al Pacte de Toledo sobre les pensions i hauria d’integrar associacions, polítics, agents i ciutadans.

Sobre el copagament de la sanitat pública per part dels ciutadans, els representants mèdics s’han mostrat partidaris de la proposta sempre que es respecti l’equitat que garanteixi que tothom tingui el mateix accés al sistema.

Els metges s’han mostrat també d’acord en el 85% del contingut del  Pla de Salut que el conseller Boi Ruiz va presentar a principis de setmana. Consideren, però, que les retallades s’haurien d’haver plantejat després de presentar aquest pla i no al revés.

El full de ruta que els metges han plantejat avui reflecteix les propostes que s’han debatut en el Fòrum de la Professió Mèdica, que ha recollit l’opinió de 320 facultatius.