Programar la televisió o la ràdio perquè s'engeguin en moments concrets és una manera de simular activitat a casa i, per tant, d'espantar els lladres que sospiten que aquell domicili és buit. Entre altres mesures preventives, també cal tancar bé portes i finestres i, als blocs de pisos, no oblidar-se de les zones comunitàries. CARLES REYNER, intendent de la Guàrdia Urbana "Si tanquem bé les portes del domicili, però la porta de l'escala no queda ben tancada, també és una facilitat que donem perquè entri el lladre." "S'hauria de tenir una persona de confiança, veí o familiar que passés regularment pel domicili, recollís correspondència, regués les plantes... que s'hi vegi una certa activitat i vigilància." Tenir la bústia plena indica que fa molts dies que no passa ningú per casa. De la mateixa manera, un cop estem de viatge, cal evitar la publicació de fotografies a les xarxes socials, ja que ho pot veure qualsevol. CARLES REYNER, intendent de la Guàrdia Urbana "La gent té una cura relativa. Hi ha molta gent que explica que se'n va de vacances, ho explica massa. Fins i tot qui deixa al contestador un missatge de 'estic de vacances fins al dia x i x'. És una facilitat enorme per la gent que vol delinquir." Més enllà de tenir un bon sistema d'alarmes, des de la Guàrdia Urbana insisteixen que cal ser més discrets i evitar parlar amb desconeguts sobre les nostres vacances.

És durant l’estiu quan hi ha més robatoris a domicilis. L’època de vacances és el moment perfecte per als lladres, que estan a l’aguait per detectar en quin pis o quina casa no hi ha propietaris per entrar-hi a robar. Per això, la Guàrdia Urbana recomana no parlar de les nostres vacances en públic o amb algú desconegut, per evitar que els possibles lladres coneguin quines són les dates en què marxem de viatge. Segons l’intendent del cos, Carles Reyner, “hi ha qui deixa un missatge al contestador dient que està de vacances i quan torna; això és una facilitat enorme per aquell que vol delinquir”.

Entre les mesures preventives que s’haurien de prendre, hi ha la de tancar bé portes i finestres. En el cas dels edificis comunitaris, cal tenir especial cura també de la porta de l’escala, ja que moltes vegades si queda oberta hi pot entrar un lladre, mirar si hi ha bústies molt plenes i fer-ho servir com a indicador que aquell propietari fa temps que no passa per casa. Per aquesta mateixa raó, es recomana encarregar algú de confiança que ens reculli el correu i vigili de tant en tant el pis, perquè s’hi vegi activitat.

Un altre consell de seguretat és programar la televisió i la ràdio perquè s’engeguin en moments concrets i simular així que hi ha moviment a casa.

Finalment, un cop som fora, la policia insisteix, des de ja fa un parell d’anys, que és millor no publicar fotografies ni informació de les nostres vacances a les xarxes socials, ja que aquesta informació pot arribar a qualsevol persona no desitjada i acabar atraient els lladres a casa.