Tercer cap de setmana sense toc de queda a Catalunya i les aglomeracions en botellades i festes il·legals s’han tornat a veure a Barcelona la nit de divendres. La Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra han desallotjat 3.959 persones de 38 punts diferents de la ciutat.

Els espais amb més gent han estat el passeig del Born i les platges, on s’han vist imatges de moltes persones que respectaven ben poc les mesures de seguretat. En aquesta ocasió, però, ha augmentat la presència policial.

Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra reforcen el dispositiu

Amb l’objectiu d’evitar aglomeracions en les zones més conflictives de la ciutat, aquest divendres a la nit, a més del dispositiu habitual de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra, també hi han participat agents antiavalots de la Brimo i Arro. De fet, les intervencions policials han estat diverses. En el cas del Born, quan només passaven 20 minuts de les 12 de la nit, des dels cotxes de la Guàrdia Urbana han anunciat per megafonia que els assistents havien de marxar.

A dos quarts d’una, un grup d’agents a peu seguits per una dotzena de cotxes policials i furgons de la Brimo han pentinat el passeig del Born. També han seguit pels carrers adjacents i han dissolt els grups que pretenien continuar la festa. La zona ha quedat buida mitja hora més tard. Entre els congregats hi havia un nombre de persones destacable sense mascareta i força presència de turistes.

La platja, punt habitual de botellades

Una vegada més, les platges de Barcelona s’han convertit en un punt de trobada de grups reduïts d’amics per gaudir d’unes copes a la sorra. En alguns punts com la platja de Sant Miquel, però, la imatge era una altra.

Centenars de persones aplegades bevien sense mascareta ni distància social. A la una de la matinada de dissabte els Mossos d’Esquadra avisaven els assistents que havien d’abandonar la zona de platges i que no podien agrupar-se tantes persones. A dos quarts de dues també feien una intervenció per dissoldre la festa. A les dues ja no quedava ningú a peu de platja. De les botellades en quedaven, però, les conseqüències: un cúmul de deixalles repartides per la sorra.

Restauració oberta fins a la mitjanit

Coincideix que aquest ha estat el primer divendres en què bars i restaurants han pogut obrir fins a la mitjanit, després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi obligat a variar els plans del Procicat per al sector de la restauració. Els propietaris de bars i restaurants celebren la relaxació de les restriccions, però lamenten, diuen, que molts ciutadans no respectin les normes un cop tancats els establiments.