Aquesta escena es repetirà durant tota la campanya de Nadal als establiments comercials de la ciutat. Els Mossos d'Esquadra faran una sèrie de recomanacions als botiguers per tal d'evitar robatoris o furts. LOURDES PEÑARROYA, botiguera "Dice que avisemos a los clientes que no dejen los coches cargados. Es que ultimamente ya se llevan hasta el género y eso es un problema" De fet, fa setmanes que la policia catalana està en contacte amb els propietaris dels comerços. Ja s'han enviat més de 6.000 correus electrònics amb aquests consells. L'operatiu Grèvol implicarà una major presència policial uniformada en els eixos comercials prinicipals. Els Mossos patrullaran a peu per prevenir els fets delictius que són més habituals durant les festes de Nadal. DAVID ROMERA, cap de la Policia Comunitària de l'Eixample "Furts als comerços. Òbviament quan hi ha moviments de diners, persones que tenen diners per anar a comprar també hi ha casos de carteristes que van precisament a buscar les carteres d'aquestes persones" MOHAMED HALHOUL, botiguer "La presència dels cossos de seguretat és molt alentador per al comerciant i per al veí" A Barcelona, el pla es fa conjuntament amb la Guàrdia Urbana, que també augmentarà la vigilància al metro i a tota la xarxa de transports. El dispositiu policial funcionarà fins el 15 de gener coincidint amb la campanya de rebaixes d'hivern.

Per tal de reduir el nombre de furts i robatoris a les botigues, el pla de seguretat Grèvol estableix diverses línes d’actuació, que inclouen la col·laboració amb els comerços, l’augment de la presència d’agents a les vies públiques i la coordinació amb els diversos agents de seguretat amb l’objectiu de reduir l’activitat delictiva.

L’activitat preventiva va destinada a la col·laboració directa amb els propietaris d’establiments comercials. Els Mossos han distribuït informació per tal de donar pautes de seguretat que ajudin els botiguers a prevenir delictes. Paral·lelament, es potenciarà el contacte constant entre agents i comerciants.

Les mesures dissuasives requeriran augmentar la presència d’agents al carrer. Els Mossos d’Esquadra es coordinaran amb la resta dels agents de seguretat tant públics com privats, com la Guàrdia Urbana i la Policia Local, per tal d’incrementar la percepció de seguretat al carrer.

El dispositiu inclou un pla d’actuació específic per a les nits de Reis i Cap d’Any, durant les quals hi ha una augment de l’afluència de persones a zones comercials i d’oci. Així mateix, s’incrementarà el control policial a les principals xarxes viàries del territori i al transport públic.

Aquest desplegament especial es mantindrà fins al 15 de gener, quan s’iniciï la campanya de rebaixes.