A partir de la setmana que ve aquesta aula serà un taller per aprendre a reparar i fer el manteniment de bicicletes. És un dels 24 programes de qualificació professional amb què es vol facilitar la inserció acadèmica i laboral dels joves d'entre 16 i 19 anys que no van superar l'ESO. Enguany hi haurà més places que mai. Se n'ha doblat l'oferta i 1.124 alumnes podran fer cursos de fusteria, serralleria o muntatge d'equips informàtics. GERARD ARDANUY, regidor d'Educació i Universitats "Nosaltres no llancem un programa de formació per tenir la gent ocupada. No. Nosaltres llancem un programa de formació per tornar-la a recuperar per al sistema educatiu i perquè tots aquells que puguin, puguin sortir al mercat laboral amb més competències." I tot això en una franja d'edat clau, en joves d'entre 16 i 19 anys. MAITE FANDOS, tinenta d'alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports "Quan parlem d'aquesta franja d'edat ens preocupa. Molts no saben què fer, no saben per on van, no tenen res que els interessi. I per tant, volem promoure vocacions." Els cursos, que estaran subvencionats, es faran en 37 centres educatius de la ciutat. La meitat de les places les oferiran escoles públiques i la resta, centres privats o concertats.

Aquest curs s’oferiran 1.124 places de 24 programes diferents, dedicats a la perruqueria, els muntatges d’instal·lacions elèctriques o la jardineria. Les places ofertes als centres públics (510) o en cursos finançats amb fons europeus (68) seran gratuïtes. La resta (546), tindrà un cost màxim per alumne de 67 euros mensuals.

Els programes volen oferir una segona oportunitat de reincoporar els joves d’entre 16 i 19 anys al sistema educatiu i millorar-ne així la qualificació professional i inserció al mercat de treball.