Les curses populars han augmentat fins a un 50 % en els últims anys. De fet, només en aquest any 2016 se n’han programat 90. És per això que fa uns dies el comissionat d’Esports, David Escudé, va assegurar que la ciutat n’acull massa i que, en realitat, no hi ha tanta demanda. El socialista creu, a més, que l’excés de curses podria acabar sent un perjudici més que una oportunitat i pensa que moltes persones preferirien córrer fora de l’àmbit urbà.
Els corredors i els organitzadors, per això, no ho veuen així. La majoria coincideixen que les curses són un actiu important de la ciutat, sobretot per promoure l’exercici físic i l’estil de vida saludable. “Dóna ambient a la ciutat i la fa gran, i això és important”, asseguren. Reconeixen, però, que se’n fan moltes i s’hauria de trobar un punt d’equilibri, tot i que estan convençuts que la demanda sí que és elevada, ja que “córrer està de moda”.
Roger Roca, director esportiu de la Cursa de Bombers 2016, tampoc considera que hi hagi massa curses. “No, ni de bon tros, qualsevol activitat física no serà mai un destorb, en cap moment”, puntualitza. Tot i així, és conscient que, en ocupar un espai públic, pugui generar certes molèsties per als veïns o els conductors que es troben els carrers tallats.
La Cursa de Bombers recupera el seu recorregut tradicional
En aquesta 18a edició, la Cursa de Bombers ha creuat els principals carrers de Barcelona, com l’avinguda del Paral·lel, la Gran Via de les Corts Catalanes, el passeig de Sant Joan o la mateixa avinguda del Marquès de l’Argentera, on s’ha donat el tret de sortia i també s’ha situat la meta. Recupera, així, el seu recorregut tradicional; un circuit ràpid i que ofereix als corredors la possibilitat de millorar la marca personal.
Els bombers hi han tingut un paper clau i, com cada any, han corregut els 10 quilòmetres de cursa amb la vestimenta oficial. Entre la roba i els accessoris, han carregat prop de 20 quilos.