Uns 2.000 estudiants han respost a la convocatòria de l’Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC) i el Sindicat d’Estudiants, a les 12 h a la plaça de Sant Jaume. Després, la manifestació s’ha desplaçat cap a la Delegació del Govern al Pla de Palau, el que ha obligat a tallar durant uns minuts la via Laietana.

Els estudiants de batxillerat i dels cicles superiors d’FP, que també donen accés a la universitat, no volen competir per les mateixes places a escoles i facultats. Demanen que es mantinguin les quotes de places reservades per a uns i altres, a les quals els tècnics superiors d’FP accedien fins ara sense prova de selectivitat, només en base al seu expedient acadèmic. Segons el nou model d’accés a la universitat aprovat pel Ministeri d’Educació, les quotes reservades desapareixen i els alumnes dels cicles formatius d’FP hauran de fer les mateixes proves de selectivitat que els de batxillerat. Això perjudicaria sobretot els estudiants d’FP, perquè les matèries que s’avaluen en aquestes proves són sobretot les de les diferents modalitats de batxillerat.

Els futurs universitaris es queixen, a més, que el Ministeri d’Educació els torni a canviar les regles del joc un cop ha començat el curs. L’any passat ja ho van intentar amb un nou model de selectivitat, però finalment el Ministeri va fer marxa enrere després d’obrir una negociació amb els estudiants.