El motiu del trasllat dels comerciants de Sant Antoni és que la total reforma i ampliació de l’actual mercat s’ha de fer amb l’edifici buit. La ubicació provisional es mantindrà tots els matins de diumenge fins que s’acabin els treballs de l’edifici original, en uns dos anys.

El nou emplaçament del mercat dominical comporta la supressió de les parades d’autobús de les línies 20 i 37. Els diumenges, a més, diverses línies d’autobús com la 20, 24, 37, 64 i 120 han de modificar les rutes. Els vehicles particulars també han de canviar els itineraris, ja que hi ha desviaments de trànsit de les 3 h a les 17 h. El carril bici en aquest tram del carrer del Comte d’Urgell també s’ha suprimit. Els ciclistes, per tant, poden circular per la vorera en aquest tram.

A l’acte d’obertura del mercat provisional, aquest matí, hi han assistit el regidor de Comerç, Consum i Mercats i president de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona, Raimond Blasi, el regidor de l’Eixample, Gerard Ardanuy, el gerent de l’IMMB, Jordi Torrades i el president de l‘Associació de Comerciants del Dominical de Sant Antoni, Joan Pascual. El grup de jazz Anna and the Six ha amenitzat la visita.