ORIOL RUSCA, degà del Col·legi d'Advocats de Barcelona "Hem aconseguit triplicar el número de participants en aquest mercat solidari, estem molt orgullosos i és de les coses que demostra que l'advocacia està al servei de tothom i de tots i sobretot dels que més necessiten."

Les entitats vendran els seus productes en paradetes instal·lades per a l’ocasió al Centre de Formació del Col·legi d’Advocats, al carrer de Mallorca. Aprofitaran per donar a conèixer la feina que fan entre el col·lectiu de lletrats, si bé el mercat està obert a tothom, estigui vinculat amb el món de la judicatura o no. L’entrada és gratuïta.

Qui hagi adquirit algun producte, optarà a endur-se un lector de llibres electrònics. Cada hora se’n sortejarà un (nou en total). També s’hi organitzarà una rifa que premiarà amb un viatge a Costa Rica qui la guanyi, gràcies a la col·laboració de la fundació SOS Somos una familia. L’estada és d’una setmana per a dues persones i valorada en més de 2.000 euros.

En l’edició d’enguany participen les següents ONG: Pasaporte para la Cooperación; Mans Unides Barcelona, APSOCECAT, Associació Catalana de Afectats de Fibromialgia, Asociación Educación sin Límites, Fundació Save the Children a Catalunya, Fundació Juan Bonal, Associació Marc Palmes – Nens de Katana, Fundació Ulls del Món, Sonrisas de Bombay, Espai d’Inclusió i Formació Casc Antic, Associació per a les Nacions Unides a Espanya, Fundació Contes pel Món, Fundació Sanitària Sant Pere Claver, Wikihappiness, Creu Roja Espanya, ANESVAD, Fundació SOS Somos una familia, Càritas, SOS Aldees Infantils, CARE HIGHWAY, Fundació Vicent Ferrer, Fundació Estel Tapia, Fundació Cuida’m – Hospital Sant Joan de Déu, Intermón Oxfam, Unicef, Fundació Ànima i Projecte Nana – Fundació Banc dels Aliments.

Al llarg de la setmana, se celebren altres activitats. Dimecres es convida a anar al Concert Coral que de franc se celebrarà a la Catedral (20 hores), dijous serà el torn del Concurs d’Oratòria (19.30 hores, Pati de Columnes), i divendres dia 7, a les 10 hores tindrà lloc a la Parròquia de Sant Raimon de Penyafort (rambla de Catalunya, 115) la cerimònia religiosa en record als advocats morts el 2013 (a les 13 h, a l’ICAB, l’acte civil). Ja a les 21 h, el Palau de Congressos de Catalunya aplegarà els lletrats en el tradicional sopar, que precedirà el ball, i que enguany serà més econòmic ja que es realitzarà a peu dret per tal que es puguin bescanviar les converses i, de pas, fomentar-hi l’assistència.