El Sindicat Popular de Venedors Ambulants proposa instal·lar un mercat a la Zona Franca on puguin vendre els seus productes. Segons ha explicat a ‘El matí de Barcelona’, el fundador del sindicat, César Ulises, aquests espai (que caldria buscar prèviament) funcionaria durant unes hores i permetria als manters obtenir uns ingressos mínims per subsistir. Ulises ha detallat que la proposta també preveu instal·lar una parada del Bus Turístic per atreure els visitants. El sindicat, però, lamenta que tant l’Ajuntament com la Generalitat ja l’han rebutjada. La mesura, ha afegit, permetria trobar una sortida econòmica per a aquest col·lectiu després de l’ofensiva policial desplegada aquest estiu.

Per César Ulises, existeixen opcions per tal que aquests manters puguin vendre de forma legal tot i no tenir regularitzada la seva situació. Ulises ha posat d’exemple el que passa a ciutats com Nova York o Chicago on els venedors de “hot dogs” al carrer no tenen papers però, en canvi, els carrets que fan servir estan registrats i paguen impostos. “Hi ha fórmules per intentar resoldre el problema”, assegura, i recorda que la venda a la manta evita que moltes d’aquestes persones es dediquin a activitats com els petits furts o la venda de drogues.

Set propostes amb solucions per als manters

El Sindicat Popular de Venedors Ambulants ha fet arribar darrerament fins a set propostes per ajudar a regularitzar la situació dels manters. Una és aprofitar el taller i l’escola de serigrafia i adquirir el compromís de les administracions, Ajuntament i Generalitat, d’encarregar totes feines d’aquesta àrea a aquest col·lectiu. “Això permetria treure molta gent del carrer”, assegura César Ulises. També s’ha proposat aprofitar que molts dels manters saben costura per facilitar-los una nau on poder-se establir pel seu compte comprant ells la maquinària, o bé potenciar que molts són pescadors per reactivar la pesca a la ciutat. Una altra de les propostes és ajudar els manters a crear una agència cultural de promoció de la cultura africana.