El desamiantatge del Mercat de l’Abaceria començarà a principis de desembre. Tot i que coincideix en plena campanya de Nadal, veïns i comerciants estan d’acord a mantenir aquesta data. L’objectiu és que comencin les obres com més aviat millor i amb la previsió d’uns sis o set mesos acabi la fase de la retirada de l’amiant i puguin continuar les actuacions de construcció del nou mercat.

Uns set mesos per retirar tot l’amiant

L’actuació, que anirà embolcallant el mercat per fases, està previst que duri entre sis i set mesos. Els treballs s’iniciaran pel lateral de la travessera de Gràcia, després es continuarà pel carrer de Puigmartí i, finalment, es farà la retirada de l’eix central, el més gran. L’empresa encarregada de l’obra farà mesuraments ambientals tant òptiques com digitals durant tot el procés fins al desmuntatge de les bombolles que s’instal·laran per aïllar la retirada de l’amiant. Aquesta feina de control ja s’està fent arran de les queixes veïnals que des de l’inici han reclamat la màxima seguretat.

Els comerciants tenen pressa

Els comerciants asseguren que no els importa que les obres coincideixin amb la campanya de Nadal, al desembre, asseguren que el que importa és que comencin. “La gent està desesperada, només fan que tancar botigues, per això és igual que comencin en plenes festes de Nadal, ja ens espavilaran, la cosa és que comencin, diu Montserrat Moreno, comercianta dels voltants del Mercat de l’Abaceria. Els botiguers afegeixen que després de 16 mesos, amb els retards en les obres des que es va fer el trasllat del mercat al nou equipament provisional al passeig de Sant Joan, que el comerç se’n ressenteix.

Reunió dimecres 13 de novembre

El dia 13 de novembre a les 15.30 h l’Ajuntament ha convocat una sessió informativa a  la seu del districte de Gràcia sobre la retirada del fibrociment de la coberta de l’Abaceria. Una trobada oberta al veïnat i als comerciants en què s’informarà del calendari, preparatius i de l’inici d’obra.