mare i nen en un aeroport

El Ministeri de Sanitat eleva dels sis als 12 anys l’edat mínima per exigir un test negatiu de coronavirus, haver-se vacunat o haver passat el virus per poder entrar al país si es viatja des d’una zona de risc. A partir dels 12 anys, però, sí que caldrà acreditar un d’aquests tres documents. El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) publica aquest dimarts aquesta modificació de criteris de Sanitat.

La resolució del ministeri també modifica l’edat dels controls terrestres a la frontera amb França. En aquest cas, als menors de 12 anys que provinguin de zones de risc també se’ls eximeix d’acreditar un d’aquests tres documents (test negatiu, certificat de vacunació o haver passat la covid).

Qui pot viatjar a Espanya?

Actualment hi ha diferents maneres d’entrar a Espanya, segons el país de procedència. Hi ha un grup de països amb entrada lliure, és a dir, sense restriccions. En aquest primer grup hi ha els països de la Unió Europea, Àustralia, Nova Zelanda, Singapur, Ruanda, Corea del Sud, Tailànda, Israel, la Xina, el Regne Unit i el Japó.

A quins països pots viatjar a l’estiu? | MAPA

Els que arriben de la resta de països del món (excepte el Brasil, Sud-àfrica i l’Índia), si acrediten estar vacunats amb pauta completa. I, en un tercer grup, hi ha les persones provinents del Brasil, Sud-àfrica i l’Índia, a qui només es permet entrar si són ciutadans o residents a Espanya o Andorra.