Sota el lema “Reflexionant sobre el passat, preparant-nos per al futur”, el Memorial Internacional de la Sida de Barcelona celebra la seva 25a edició, marcada per l’estancament de la lluita contra el VIH. Aquesta és la denúncia que fa el director del Projecte dels Noms, Ferran Pujol, que critica que, arran de la paràlisi política, la lluita contra el VIH també ha deixat d’avançar pel que fa a la reducció del nombre de nous diagnòstics. Pujol retreu que les autoritats sanitàries espanyoles “segueixen endarrerint incomprensiblement l’aprovació de la PrEP (profilaxi preexposició)“. Això, assegura, no contribueix a reduir noves infeccions que, segons Pujol, es podrien evitar.

L’acte s’ha celebrat al Jardí d’Aclimatació del Parc de Montjuïc, conduït per Itziar Castro i Dafnis Balduz, i amb la participació de Núria Feliu i Brigitta Lamoure.

En paral·lel al Memorial, el Museu d’Història de Catalunya exposa al seu vestíbul des d’aquest dimarts passat una selecció de seccions del Tapís Memorial de la Sida. L’entrada és gratuïta i es pot visitar durant tot el cap de setmana.