ROSA PARDINA, directora general d'Onedose Pharma "Hi ha un 14% de medicació que tu la reps i no et fa falta. I només la reps perquè les caixes tenen un format estàndard i no es pot canviar."

A través d’una nova tecnologia s’introdueix una única dosi de medicament en un sobre, que reuneix les normatives de seguretat. El sobre està dissenyat perquè el pacient identifiqui de forma clara el fàrmac i pugui llegir les indicacions mèdiques, també en braille. Rosa Pardina, directora general de la companyia d’Onedose Pharma, demana a les institucions que es reguli la comercialització dels fàrmacs en monodosi per evitar el malbaratament de medicaments. “Amb aquest sistema el pacient pot rebre el tractament exacte de pastilles”, ha afirmat Pardina. La directora diu que amb el sistema actual de distribució de medicaments s’acaben llençant el 14% dels fàrmacs.

El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha visitat la planta de la Fundació Dau i n’ha destacat la capacitat d’emprenedoria i la feina social de la companyia, que treballa amb persones amb discapacitat mental. Ruiz ha assegurat, però, que la Generalitat té una “competència molt limitada” per regular la comercialització de medicaments en monodosi.