L’entrada d’aire fred encara no s’ha tallat i aquesta matinada en continuava entrant en altura. Ho plasmava  el termòmetre ubicat al sostre del país, a la Pica d’Estats, a 3.143 m d’altitud, que ha tocat fons aquesta nit amb un registre de -16,1 ºC. Molt lluny d’aquest valor extrem, Barcelona també s’ha llevat aquest matí amb força fresca. Aquest dimarts el mercuri ha reculat entre un i dos graus respecte de dilluns, un fet que ha afavorit que fos la matinada més freda des de mitjan març. A l’estació meteorològica del Servei Meteorològic de Ciutat Vella els 7,6 ºC  de mínima suposen el registre més baix des del dia 17 de març.

Les temperatures més baixes s’han produït a Collserola i a la part alta de la ciutat. L’explicació rau en el fet que aquest dimarts encara continuava entrant aire fred en altura i bufava feble el vent de mestral, un fet que ha evitat l’estancament i que es manifestessin fenòmens, com la inversió tèrmica– responsable que faci més fred a parts baixes de la ciutat o a prop dels rius que no pas a Collserola-, o l’efecte illa de calor, que sol implicar temperatures molt més suaus al centre de la ciutat que no pas a la perifèria.

A ‘El matí de Barcelona‘ hem volgut comprovar en directe la distribució de les temperatures matinals en funció de l’altitud. És per aquest motiu que a dos quarts de vuit del matí hem enregistrat la temperatura arran de mar – a la platja de Nova Icària-, on el mercuri ha marcat un valor de 9,2 ºC. Vint minuts més tard l’hem anotat al Parc del Guinardó, a 170 metres sobre el nivell del mar. En aquest punt més elevat el mercuri ha arribat a marcar fins a 2 ºC menys.

Les temperatures tendiran a anar repuntant lentament al llarg dels pròxims dies i assoliran la normalitat de cara al cap de setmana. No obstant això, el vent de mestral accentuarà la sensació de fredor de cara a les pròximes hores. Es preveu que bufi amb ratxes notables sobretot dimecres al matí.