mascareta quirurgica

El govern ha comprat 14 milions de mascaretes per repartir-les entre la població i intentar frenar, així, el contagi  i expansió del coronavirus. Es podran recollir a les farmàcies a partir de dimarts, quan es preveu que hagi arribat la primera remesa de 100.000 unitats. Per recollir-les, serà indispensable presentar la targeta sanitària i cada ciutadà en tindrà una de gratuïta. Els farmacèutics, però, ja s’han mostrat escèptics davant aquest anunci que —reconeixen— a molts d’ells els ha agafat per sorpresa.

Dues mascaretes per ciutadà

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha recomanat que els primers en anar a buscar les mascaretes siguin les persones que han de tornar a treballar dimarts dia 14, ja que en un inici només n’hi haurà 100.ooo unitats disponibles. Això sí, la consellera ha assegurat que la comanda de 14 milions d’exemplars que la Generalitat ha fet a una empresa del Maresme “permetrà que cada ciutadà en tingui dues”, tenint en compte que la població catalana ronda els set milions i mig de persones.

Indispensable la targeta sanitària

Budó ha explicat que per recollir la mascareta els ciutadans hauran de presentar la targeta sanitària. A més, també ha reconegut que la compra està pensada per poder abastir la ciutadania i que forma part d’una comanda al marge de les fetes per repartir entre les persones que formen part dels serveis essencials com els sanitaris o el personal d’emergència. En aquest sentit, el president Quim Torra ha recomanat també l’ús tant de mascaretes com de guants de protecció i ha alertat que no avançaria la tornada del confinament fins al mes de maig.