L’Assemblea per una Escola Bilingüe (AEB) ha fet aquest diumenge 20 de desembre una marxa de vehicles contra la modificació de la Llei Orgànica d’Educació. Exigeixen que es mantingui la vehicularitat del castellà com a llengua d’ensenyament a les escoles.

Desenes de turismes han desfilat per l’avinguda Diagonal, des de la plaça de Francesc Macià fins al passeig de Gràcia, on han girat fins arribar a la plaça de Catalunya. L’assemblea ha mostrat d’aquesta manera el seu rebuig a la LOMLOE, que preveu la immersió lingüística obligatòria en català. La marxa s’ha replicat també a Tarragona.

Asseguren que “vulnera els drets lingüístics dels alumnes catalans, excloent l’espanyol i la cultura espanyola” de les escoles. A més, diuen que “no només és un problema a Catalunya” i que la diversitat lingüística també ha d’incloure el castellà en el conjunt de l’estat. En aquest sentit, Ana Losada, presidenta de l’AEB, ha demanat que “s’obri d’una vegada un debat constructiu per a una regulació de l’educació a Catalunya que garanteixi la convivència de tots els catalans”.

D’altra banda, exigeixen “l’execució immediata de la sentència del TSJC”, que preveu que es garanteixi la implantació del 25 % de l’ensenyament en castellà. A la marxa s’hi han adherit representants de Ciutadans, el Partit Popular i Vox.