quan comença vacunació grip 2022

Salut ha fet coincidir l’inici de la campanya de vacunació de la grip a Catalunya amb l’administració de la quarta dosi de la vacuna covid als majors de 80 anys i a les residències a Catalunya. El reforç immunitari arriba després de l’arribada de la primera remesa de dosis de vacunes adaptades a la variant òmicron. A continuació et detallem quan comença la vacunació de la grip a Catalunya i com s’administrarà.

Gent gran i residències, els primers a rebre la vacuna de la grip

Des del 26 de setembre, els majors de 80 anys usuaris de residències de gent gran i els treballadors d’aquests centres ja poden rebre la vacuna de la grip. S’administra de forma conjunta amb la quarta dosi de la vacuna covid. Més endavant es punxarà el vaccí a la població general major de 80 anys, unes 400.000 persones a tot Catalunya, que rebran un avís a través del seu CAP.

Més endavant, s’obrirà la vacunació de la grip a les persones d’entre 60 i 80 anys i també la doble vacunació de la grip i la covid-19. Salut calcula que serà cap al mes de desembre.

900.000 dosis de vacunes contra la grip d’alta càrrega

Catalunya ha rebut 900.000 dosis de la vacuna contra la grip i s’espera que aquesta setmana se’n rebin 900.000 més. Es tracta d’un vaccí tetravalent amb dues variants del virus A i dues del virus B i d’alta càrrega, és a dir, estan reforçades perquè proporcionin protecció per a tot l’hivern.