El centre de la ciutat ha acollit aquest vespre una marxa de torxes per la llibertat dels presos polítics. Una cinquantena de persones s’ha manifestat en aquesta trobada que ja fa 17 anys que se celebra al voltant de les dates nadalenques. A les 19 h els manifestants han sortit de Canaletes i han baixat per la Rambla fins al carrer de Ferran. Finalment, han posat fi al recorregut a la plaça de Sant Jaume.

L’objectiu de la protesta és reclamar l’alliberament dels presos polítics existents no només a Catalunya o a l’estat, sinó arreu del món. L’expectació per la manifestació ha pres magnitud en els últims mesos a causa de la situació que viu actualment el país. Tot i això, el membre de Rescat Gregori Sadera assegura que es tracta d’un acte de solidaritat amb “totes aquelles persones víctimes de qualsevol manifestació de repressió”.

Marxa torxes presos polítics

La convocatòria habitual d’aquesta marxa inclou concentracions a tot el país que es fan el vespre anterior de la protesta que es fa a Barcelona. Aquest any, però, a causa de la convocatòria de les protestes del 21-D, s’han avançat o endarrerit les protestes externes a la capital.