El centre de la ciutat ha acollit aquest vespre la tradicional marxa de torxes per la llibertat dels presos polítics i exiliats que se celebra des de fa 18 anys al voltant de les dates nadalenques. Mig miler de persones s’han unit a la marxa impulsada per l’associació Rescat, que aquest any ha agafat més rellevància arreu de Catalunya arran de les detencions i empresonaments que hi van haver durant les protestes postsentència. De fet, fa un any van secundar la protesta només una cinquantena de persones. A part de Barcelona, l’acció s’ha fet en una trentena de poblacions més.

Marxa de torxes

Els organitzadors impulsen aquesta protesta per reclamar l’alliberament dels presos polítics i exiliats d’arreu del món, però des dels empresonaments dels líders independentistes el 2017 la marxa s’ha centrat molt més a reclamar que s’aturi la repressió contra l’independentisme a Catalunya. Durant la marxa s’han sentit càntics en suport els líders independentistes, els detinguts del 23-S i els empresonats per les protestes de la sentència. Malgrat tot, defensen que es tracta d’un acte de solidaritat amb totes aquelles persones víctimes de qualsevol manifestació de repressió, com ara Julian Assange o els nois d’Altsasu.

La marxa ha començat a les 19 h a la plaça de la Universitat i s’ha desplaçat fins a la plaça del Rei passant per la via Laietana.