(ACN) L’Institut Germans Maristes ha reconegut els abusos sexuals que van patir 25 dels seus exalumnes mentre estaven en algunes de les seves escoles i els indemnitzarà, segons han avançat ‘El Periódico’ i TV3 i ha confirmat l’ACN.

La comissió de reparació, que es va constituir al febrer, ha estudiat el cas d’aquestes 25 persones i els ha donat credibilitat. A més, l’institut els ha fet arribar una carta en què expressa que està “profundament avergonyit” i demana perdó “de tot cor”, segons el diari.

Les indemnitzacions van dels 4.000 euros, en casos de tocaments, fins a un cas que cobrarà 50.000 euros, perquè es tracta d’una agressió repetida durant anys, segons ha informat el 3/24. En total, seran uns 400.000 euros en indemnitzacions per casos que ja han prescrit.

Els casos d’aquestes 25 persones els ha aportat la Fundació Mans Petites, impulsada pel pare de l’exalumne que va destapar els abusos el febrer del 2016 i pel qual l’exprofessor Joaquim Benítez ha estat condemnat, tot i que encara no ha entrat a presó. Els alumnes que ara seran indemnitzats són les víctimes de vuit docents, cap d’ells jutjat.

La comissió ha estat formada per dues psicòlogues expertes en violència sexual, una escollida per la fundació i una altra pels propis Maristes, i un advocat. Aquesta va acceptar 31 exalumnes aportats per Mans Petites però sis van renunciar finalment a participar-hi, segons ‘El Periódico’.