La marina de la Bocana Nord disposarà de 2,5 hectàrees de terreny, cinc hectàrees de làmina d’aigua i tindrà una sortida al mar de 75 metres d’amplada. Es preveu que s’hi  construeixin diversos edificis, entre els quals destaca una capitania de 600 metres quadrats, una marina seca per a 200 embarcacions de petita eslora i uns magatzems de 4.000 metres quadrats. D’altra banda, el projecte també té una zona pública amb vistes a la nova marina i la urbanització de la rodalia es vol completar amb dos passejos i vies paral·leles als molls.

La nova marina es construirà a tocar de la platja de la Barceloneta i es preveu que tingui una bona connectivitat amb el tren, l’aeroport  i la resta de serveis marítims de la ciutat. L’espai estarà situat a només 400 metres de la Marina Barcelona 92, la drassana més important pel que fa a la reparació i el manteniment de iots. La previsió és que la nova marina de la Bocana Nord esdevingui  un element més del Barcelona Clúster Nàutic, presentat al setembre.

La concessió de les obres s’atorgarà per un període de 30 anys i les empreses interessades a participar en el concurs disposaran fins a l’1 de març de 2013 per presentar els seus projectes.

L’Ajuntament de Barcelona, en la Comissió de Govern del 9 de març de 2011, va acordar l’aprovació definitiva de la segona modificació del Pla especial de la nova bocana del Port i aquest dimarts s’ha aprovat la licitació del concurs públic per a la construcció de la nova marina.