Els fets es remunten a l’1 de febrer, quan els Mossos d’Esquadra van detenir tres homes, d’entre 31 i 39 anys, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública. Durant un patrullatge preventiu en un polígon industrial de Castellví de Rosanes, van detectar dos homes que manipulaven de manera sospitosa un quadre d’enllumenat a l’exterior d’una nau. A l’interior, els agents van sentir forta olor de marihuana i van identificar una tercera persona que desmuntava una plantació.

A la nau, van recollir 21 quilos de marihuana per valor d’uns 23.000 euros, així com tubs metàl·lics utilitzats pels sistemes de ventilació i múltiples tubs de làmpades de les que s’utilitzen per al cultiu de marihuana. Segons els Mossos, els tres homes van assegurar que estaven contractats per una quarta persona per desmuntar les instal·lacions.

Els agents en van identificar el responsable, que es va presentar dimecres 4 de febrer al jutjat de guàrdia de Martorell, on se li va prendre declaració i va quedar imputat. Es tracta d’un home de 40 anys, que és veí de Barcelona.

Arran de la seva declaració es va dur a terme una entrada judicial en un magatzem de Sants llogat per un dels detinguts, on es van localitzar onze quilos més de marihuana, testos, làmpades ultraviolades i fertilitzants. El jutjat en funcions de guàrdia va deixar en llibertat amb càrrecs els tres detinguts.