Un centenar de pensionistes s’han concentrat a la plaça de la Catedral aquest dissabte al matí per iniciar una manifestació que ha recorregut la Via Laietana fins a la plaça de Sant Jaume. L’acció l’han convocada la marea pensionista per mostrar el seu descontentament amb els nous Pressupostos Generals de l’Estat. El PP i el PNB han acordat l’augment de les pensions en un 1,6 % enguany i l’ajornament fins al 2023 de l’entrada en vigor del Factor de Sostenibilitat, però els pensionistes consideren que aquestes mesures no solucionen “absolutament res”.

La Marea Pensionista i la Coordinadora Estatal per a la Defensa del Sistema Públic de Pensions consideren que la mesura s’ha pres per “enganyar la gent gran” i que s’ha venut com un regal després de les mobilitzacions i no com un dret dels pensionistes. A més, critiquen que no es dona resposta a les seves demandes, com l’augment de les pensions fins als 1.080 euros, el final de la diferència de gènere en matèria de pensions o la vinculació de les pensions a l’IPC. També denuncien que amb els nous pressupostos s’ajorna el factor de sostenibilitat fins a l’any 2023.

Les associacions de pensionistes han anunciat que aturaran breument la seva activitat per reorganitzar-se i iniciar una nova tanda de mobilitzacions a partir del setembre.