La cita s’ha convocat a més de 40 ciutats europees, amb la intenció de demostrar que aquesta és una lluita global a tot Europa. De fet, des de la Marea Blanca consideren que la privatització de la salut “avança sense fre” a molts països amb diverses fórmules. Des de la Marea Blanca denuncien també els efectes negatius de les retallades dels darrers anys, especialment pel que fa a les llistes d’espera, que continuen creixent any rere any, i han exigit la implicació de tota la societat per posar-hi fre.

Crida a desobeir el dictamen del Tribunal Constitucional 

Fins a un centenar de persones s’han apropat a l’acte de plaça de Sant Jaume malgrat la pluja. Allà, els representants de la Marea Blanca han criticat la decisió del Tribunal Constitucional de tombar la llei catalana que garantia l’accés universal gratuït a la sanitat. Reclamen fer cas al mandat de l’OMS en la defensa del dret a l’assistència sanitària universal, i fan una crida a tots els professionals del sector sanitari a no acatar aquesta decisió i continuar atenent a tothom.

El portaveu de l’entitat, Toni Barberà, ha explicat que consideren  “lamentable, impossible i insostenible” excloure persones de l’assistència sanitària. I per això fan una crida als professionals mèdics perquè facin “cas omís ” a una normativa que busca “bloquejar una llei que és de justícia.”

L’ Ajuntament també defensa el dret a la sanitat pública, universal i de qualitat

L’Ajuntament també s’ha volgut  sumar al Dia Mundial de la Salut penjant un penó que recull les reclamacions de la Marea Blanca en defensa de la sanitat pública universal i de qualitat.

Penó a l'Ajuntament de Barcelona

Una de les altres propostes de la campanya és una crida a la ciutadania a penjar llençols blancs amb un missatge contra la privatització de la sanitat als balcons. A més, demanen que es faci una foto de l’acció i que es pengi a les xarxes socials utilitzant l’etiqueta #health4all.