L’Ajuntament de Barcelona commemorarà, el pròxim dijous 21 de juliol, el 30è aniversari dels Jocs Olímpics a l’estiu del 1992. A la façana del consistori s’hi projectarà un mapatge i, durant la tarda, es farà un acte de reconeixement als voluntaris que, amb la seva implicació, van fer possible l’èxit de la cita olímpica.

Espectacle immersiu amb diversos passis

En concret l’acte d’aquest dijous es realitzarà a la plaça Sant Jaume, començarà a l’entorn de les 22 h (un cop sigui fosc) i comptarà amb un espectacle immersiu amb so i mapatge 360º que es projectarà a la façana. A més, també hi haurà actuacions musicals i accions en un escenari ubicat davant de la porta de l’Ajuntament. Les projeccions es repetetiran els dies 22, 23 i 24 de juliol i es faran tres passis: a les 22.15 h, a les 22.30 h i a les 22.45 h.

Mostra d’objectes històrics, a l’acte institucional

Prèviament, al Saló de Cent de l’Ajuntament, es realitzarà l’acte institucional amb convidats olímpics, paralímpics i personalitats diverses. Les persones que hi assisteixin podran veure una mostra del material que el Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch, que custodia el llegat dels Jocs, ha cedit per la commemoració. Entre d’altres objectes, s’hi podrà veure una torxa dels Jocs Olímpics Barcelona’92 i una altra dels Jocs Paralímpics, un vestit d’onada dels que va servir per donar la benvinguda durant la cerimònia inaugural o un dels podis que es va fer servir durant la competició.