Simpatitzants del partit d’ultradreta Vox que s’han manifestat aquest dissabte al matí a la plaça de Sant Jaume han empès i increpat un periodista de betevé que gravava la concentració, han tapat amb la mà la càmera per impedir la gravació de la concentració i l’exercici periodístic, i han escopit a la lent. El redactor no n’ha resultat ferit. Els fets, que han resultat aïllats, s’han produït dos dies després que el president l’Associació Catalana de Víctimes d’Organitzacions Terroristes, José Vargas, amenacés un equip de betevé en una protesta d’ultres contra els talls de la Meridiana.

L’agressió s’ha produït al final de la concentració, entre crits de “puta Colau” i “premsa espanyola manipuladora”. Ha estat cap a les 13.30 h, quan els militants antifeixistes ja havien buidat la plaça, que ha acabat ocupada pels manifestants ultres de Vox, als quals s’ha unit un grup de caràcter neonazi. Des de primera hora del matí, els Mossos d’Esquadra han blindat la plaça per evitar enfrontaments. En el moment de l’agressió, els cossos policials que eren a la plaça no han fet res per evitar-la.

“Mai increpem la premsa”

El diputat de Vox per Barcelona al Congrés, Ignacio Garriga, ha negat que els manifestants que han agredit l’equip siguin militants del partit ultradretà i ha acusat els periodistes de ser “mentiders i manipuladors” perquè, argumenta, els membres de Vox mai “increpem ni agredim la premsa”. Alhora, ha donat suport al periodista agredit i s’ha desmarcat de l’acció.

Elsa Artadi (JxC) rebutja l’agressió

La líder municipal de JxC, Elsa Artadi, ha denunciat l’agressió a Twitter. Artadi ha donat suport a l’equip de betevé increpat durant la concentració de Vox i ha destacat la feina dels treballadors. “Nous atacs ultres contra periodistes, ara contra grans professionals que excel·leixen en la seva tasca d’informar”, ha expressat.

https://twitter.com/elsa_artadi/status/1216448164523364352