Moltes de les persones que s’han manifestat al carrer de la Marina aquest dissabte ho han fet convençuts que “el 21-D s’ha de confirmar la República” en uns comicis “imposats per Madrid”. És una de les opinions més sentides en una manifestació en què han predominat cartells amb el lema “Llibertat presos polítics” i càntics com “Els carrers seran sempre nostres”.

Família i grups d’amics, arribats de Barcelona i de molts indrets del país. És el perfil, molt transversal, de les persones que aquest dissabte s’han manifestat al carrer de la Marina. El lema més vist ha estat el de “Llibertat presos polítics“, que molts duien en els rètols que ha repartit l’organització. Dels càntics que s’han sentit, n’ha destacat un: “Els carrers seran sempre nostres“.

Molts dels manifestants han sortit, novament al carrer, amb un sentiment dividit. Si bé destacaven que “el marc és el de la República“, eren conscients que “les eleccions del 21-D han de servir per confirmar-la” encara que sigui en unes “eleccions imposades per Madrid“. Amb tot, els assistents a la marxa han estat aquest dissabte molt pendents de la ràdio, la televisió i les xarxes socials, perquè no han volgut perdre’s els parlaments i les intervencions projectades a la pantalla gegant instal·lada a l’escenari —a la cruïlla amb l’avinguda d’Icària— donat que moltes persones eren lluny d’aquest punt de la concentració.

L’ambient ha estat aquest dissabte més reivindicatiu que no pas festiu, en què s’han vist menys estelades que altres vegades, però ganes de “seguir endavant”. Moltes de les 750.000 persones que han vingut a Barcelona ho han fet en autocars, en els més de 950 vehicles que han arribat de les comarques de Girona, Lleida i Tarragona.