Quatre mil persones, segons la Guàrdia Urbana, s’han manifestat al centre de la ciutat contra la violència envers les dones, una marxa organitzada pel moviment Novembre Feminista, amb el lema “Ens volem vives, lliures i rebels. Juntes som més fortes”. El 25 de novembre és el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones i un any més diverses entitats feministes barcelonines han sortit al carrer per reclamar posar fi a l’augment de les xifres de dones assassinades o agredides. També s’hi han sumat representants municipals, com la regidora de Feminismes i LGTBI, Laura Pérez.

Aquest any les entitats feministes posen l’èmfasi a exigir que no es normalitzin les agressions masclistes, i per això demanen que s’actuï especialment en l’àmbit judicial i educatiu. La marxa s’ha iniciat a la plaça de la Universitat i finalitza a la plaça de Sant Jaume, amb la lectura d’un manifest i algunes actuacions.

Segons dades oficials, aquest any han mort assassinades en crims masclistes set dones a tot Catalunyadues més que l’any passat en aquestes dates—. Concretament, tres dones han perdut la vida a causa de la violència masclista a Barcelona, també un nadó i un fetus, ja que una d’elles estava embarassada. A més, l’Ajuntament també ha fet públic aquesta setmana que a la ciutat una de cada tres barcelonines ha patit agressions greus almenys un cop a la vida.