A la manifestació hi han acudit també veïns del Raval que els han vingut a donar suport. En total, prop d’una cinquantena de persones han protestat contra la proliferació de narcopisos al barri i han acusat directament l’especulació immobiliària com a causant de la problemàtica.

Primer van ser els veïns del Raval els que fa mesos que van començar la lluita contra els narcopisos. Ara, aquest fenomen afecta el barri Gòtic, i comença a fer-se present també a l’Eixample, als voltants del Mercat de Sant Antoni. Els veïns del Gòtic s’han començat a organitzar i han format un grup d’afectats pel narcotràfic. Per aquest motiu, i per visibilitzar el problema, s’han manifestat aquest dimecres a la tarda a la plaça dels Traginers. Asseguren que des del novembre passat ha augmentat “considerablement” la venda i consum de drogues en habitatges i locals buits del barri. Alguns veïns han penjat draps i banderes vermelles a balcons i finestres per denunciar la presència d’aquests narcotraficants, tal com també van fer els veïns del Raval el mes de febrer. 


El grup d’afectats pel narcotràfic al Gòtic denuncien que la gran quantitat de pisos buits ( propietat de privats però també de bancs, grans grups inversors o, fins i tot, el mateix Ajuntament) és un “terreny adobat  per l’ús i abús de traficants de drogues” que els converteixen en narcopisos. També asseguren que, com passa al Raval, els propietaris dels habitatges on es ven droga fan “els ulls grossos”.

Monodosi per només 3 €

Els veïns creuen que els Mossos d’Esquadra fan la feina que els pertoca però que les lleis són molt laxes i que, un cop detectat un narcopís, costa molt aconseguir una ordre judicial per poder-hi entrar. A més, també expliquen que els narcotraficants han canviat els hàbits que tenien dècades enrere quan es situaven a l’extraradi de la ciutat. Ara ho tenen molt més fàcil per aconseguir un pis al centre i, a més venen la droga en dosis molt petites que poden arribar a costar només 3 euros. Per tot plegat, els veïns reclamen a les administracions que es dotin d’eines més eficients que els permetin actuar de forma més ràpida contra aquest fenomen.

Des de l’Ajuntament, el comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens, considera que la lluita contra els narcopisos és de llarga durada i que s’ha de deixar treballar tant a la justícia com a la policia. Per Recasens la feina que s’està fent des de tots els àmbits és efectiva i s’hi destinen “força recurssos”.

Els veïns del Gòtic comptabilitzen entre tres i quatre narcopisos

El moviment Afectats Narcotràfic Gòtic ha lamentat al programa ‘bàsics’ la proliferació de narcopisos al barri i asseguren que ha incrementat la inseguretat. Des d’Acció Raval, consideren que calen mesures per donar ús als habitatges buits per acabar amb aquest problema i evitar que es traslladi.