Unes 150 persones s’han concentrat davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, al passeig de Lluís Companys, per protestar contra la decisió del Tribunal Suprem que va concloure que els clients han de pagar l’impost de les hipoteques. L’acte l’han convocat una dotzena d’entitats socials, com la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, la Taula del Tercer Sector, la CONFAVC, o Òmnium, i també els sindicats UGT i CCOO.

El manifest de l’acte l’ha llegit una voluntària de la PAH Barcelona i afectada per la sentència del Tribunal Suprem. El text remarca que “el canvi de legislació aprovat avui pel Govern estatal no és suficient ja que no té efectes retroactius i no soluciona el fons del problema”. Les entitats convocants també exigeixen “coherència democràtica” i que els poders de l’estat “tinguin en compte els drets de la ciutadania i no els interessos exclusivament de l’oligarquia financera i dels poders fàctics de sempre”.

El secretari general de Comisions Obreres a Catalunya, Javier Pacheco, ha demanat la “necessitat d’una retroactivitat perquè es tornin els diners a les famílies que han pagat” i asseguren que inclouran aquesta reivindicació en les seves mobilitzacions a partir d’ara. El president de la Confederació d’Associacions de Veïns, Jordi Giró, ha parlat amb contundència. “No som tontos”, ha dit, “sabem que els bancs no ho pagaran i que ho acabarem pagant els que estem més avall de l’escala social: els veïns i les veïnes”. De la seva banda, el vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, considera que la sentència del Suprem és un exemple que “no hi ha justícia social ni independència judicial”. Les dotze entitats que han signat el manifest de la concentració