protesta treballadors metall
FOTO: @FICCOOCat

Uns 300 treballadors del sector del metall s’han mobilitzat aquest dimarts al matí pel centre de Barcelona. Reclamen a la Unió Patronal Metal·lúrgica (UPM) que es compleixi el conveni sectorial i que s’actualitzin les taules salarials segons la clàusula de garantia prevista en el pacte. La protesta ha arrencat a quarts de 10 del matí a la plaça d’Urquinaona i ha generat nombroses alteracions en les línies d’autobusos que circulen per aquesta zona i que s’han hagut de desviar.

FOTO: @FICCOOCat

La concentració, convocada per CCOO i UGT-FICA, ha avançat per la via Laietana fins arribar a la seu de Foment del Treball. Aquí, els representants sindicals han entregat un manifest, que denuncia “els incompliments de la patronal” pel que fa al conveni, segons ha declarat als mitjans el secretari general d’Indústria de CCOO, José Antonio Hernández. 

La manifestació també ha obligat a tallar el trànsit de la Via Laietana en els dos sentits de la marxa durant una estona.

La patronal assegura que vol arribar a un acord

Tot i que la patronal ha volgut mantenir-se en un segon pla, ha deixat clar que les demandes sindicals fa un mes que es treballen durant les taules obertes establertes pel conveni. Jaume Roura, president de l’Unió Patronal Metal·lúrgica (UPM), ha assegurat que volen arribar a un acord que beneficiï empreses i sindicats el més aviat possible. El president de la patronal ha afirmat també que el passat mes gener ja es van establir les taules de negociació amb els treballadors i s’ha celebrat la primera taula oberta de treball per resoldre el conflicte.