Els sindicats de funcionaris a CCOO, UGT, ASI i SAPOL s’han manifestat aquest dimecres al matí per la via Laietana i fins a la plaça de Sant Jaume per rebutjar “el desmantellament del PAMEM”, la mútua mèdica dels funcionaris municipals que encara té 8.300 usuaris. Tots ells són treballadors que van entrar a l’Ajuntament abans del 1993 i denuncien que no s’està fent bé la derivació dels pacients cap al CatSalut.

Els sindicats convocants de la manifestació exigeixen que millori la informació que se’ls està facilitant com a usuaris del PAMEM (l’Institut de Prestacions d’Asistència Mèdica al Personal Municipal) cap al sistema públic de salut. Lamenten que la meitat dels usuaris són jubilats “gent gran que vol mantenir el sistema que els pertany”, han assegurat els sindicats.

Acusen el govern municipal de manca de transparència i critiquen que en els últims cinc anys el PAMEM ha començat a generar pèrdues. “El PAMEM sempre ha sigut viable i volem saber per què des del govern de Trias i després amb el de Colau ha començat a ser deficitari” han denunciat. El PAMEM va ser creat per l’Ajuntament de Barcelona l’any 1950 per oferir assistència sanitària als seus funcionaris. Actualment el consistori hi té un 60 % de participació i la Generalitat, un 40 %.