En una Diada tan atípica com la d’aquest any, els actes s’han reduït considerablement, però ARRAN i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) han organitzat actes propis per celebrar la Diada i fer sentir la seva veu un any més.

El tret de sortida de l’acte ha estat un homenatge a Gustau Muñoz al carrer de Ferran a dos quarts d’onze del matí. Tot seguit la manifestació juvenil s’ha dirigit cap al passeig del Born, i ha passat per la plaça de Sant Jaume i la via Laietana.

Per tal d’organitzar l’acte garantint les mesures de seguretat, Arran ha insistit a través del seu compte a Instagram a seguir les indicacions: dur mascareta i mantenir les distàncies. A més, els assistents s’han distribuït en quatre columnes per deixar espai entre manifestants, una mesura que ha estat possible de respectar a les vies més amples, però no a Ferran, que per la seva grandària ha dificultat que els assistents respectessin la distància malgrat que els organitzadors havien marcat creus a terra per intentar fer-ho.

Crema de la imatge dels borbons

La manifestació ha acabat al passeig del Born davant la Basílica de Santa Maria del Mar, on s’ha fet un acte polític acompanyat d’actuacions musicals. Abans de començar l’acte s’ha cremat un pòster amb la imatge actual de tota la família borbònica i l’entitat n’ha fet difusió al seu compte de Twitter sota el lema: “Cremem la monarquia”. L’acte s’ha emès en “streaming” al compte d’Instagram d’Arran.

S’ha viscut un moment de tensió quan els manifestants convocats per Arran han passat davant de la concentració del Moviment Identitari Català. Ha estat en aquest moment quan els dos grups s’han intercanviat insults, però la cosa no ha anat a més.